MUMSIGA MELLANMÅL


    RECEPT: ANNA-LISA STENUDD

    Snabb äppelsmulpaj
    4 äpplen
    2 tsk kanel
    100 g smör/rapsolja
    1 dl rårörsocker
    2 dl fiberhavregryn
    0,5 dl vetemjöl
    0,5 dl solroskärnor

    Till servering: Tofu vaniljglass eller vaniljsås
    Sätt ugnen på 2250. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över kanel. Smält smöret/oljan i en kastrull. Blanda i socker, havregryn, mjöl och solroskärnor. Fördela blandningen på äpplena och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med Tofu vaniljglass/vaniljsås.

    Kokosbollar 35-40 st
    75 g Bregott/rapsolja
    1 dl rårörsocker
    1 msk äkta vaniljsocker
    2 msk kakao
    1 dl kokosflingor
    1 dl finhackade aprikoser
    2,5 dl havre-/boveteflingor
    kokosflingor till garnering
    Rör matfettet mjukt och smidigt tillsammans med socker, vanilj och kakao. Blanda i de övriga ingredienserna Låt smeten stelna en stund. Forma den sedan till runda bollar som rullas i rikligt med kokosflingor.

    Fruktsallad
    1 äpple/päron
    1 banan
    1 apelsin
    1 msk solrosfrön
    10 sötmandlar (skållade)
    1 msk kokosflingor
    Skär frukten i bitar och strö över solrosfrön, mandel och kokosflingor

    Blåsta fikon med tofuglass
    2-3 fikon per person
    1 msk sesamfrön
    Skölj fikonen och blötlägg dem i vatten några timmar. Häll av vattnet och klipp av den yttersta toppen på skaftet. Lägg de avrunna fikonen i en smord eldfast form. Strö över sesamfrön. Baka fikonen i 175°i 25 minuter. Serveras varma med tofu vaniljglass.

    Hallonsmoothie
    2,5dl färska eller djupfrysta hallon
    1 liten kravbanan
    1 dl vaniljyoghurt eller vaniljhavregrädde
    Mixa alltsammans.
    Det går lika bra med andra bär, t ex blåbär eller jordgubbar.




Tillbaka upp...






Copyright © SVF. All rights reserved.