Läsarnas egna recept


Vi publicerar dina egna recept, tips och råd.

Skicka in ditt eget favoritrecept!


 
Recept - av Ulrika
(e-post), 2009-02-02
Currysoppa
 
Recept - av Emelie Sörensen
(e-post), 2008-03-29
*Solrosbönor* (1-2 personer)
 
Recept - av Kajsa Arg
(e-post), 2008-03-06
"Wokade" grönsaker med keso och "thaiketchup"
 
Recept - av Kajsa Arg
(e-post), 2008-03-06
Tomatsoppa redd med bönor/linser
 
Recept - av John Cannerstad
(e-post), 2008-02-20
Varm macka
 
Recept - av Eva Lundberg Grufman
(e-post), 2008-02-16
Böngryta
 
Recept - av Tua
(e-post), 2008-02-14
En enkel smoothie.
 
Recept - av Beatrix
(e-post), 2008-01-12
Böngryta
 
Recept - av Emma O Johan Ljungberg Helgosson
(e-post), 2007-11-29
Glöggbollar! (Chokladbollar)
 
Recept - av Birgitta Carp
(e-post), 2007-08-29
Grönsaksgryta
 
Recept - av Mia
(e-post), 2007-06-21
Falafel med (havre) vaniljsås
 
Recept - av Charlotte Wideborg
(e-post), 2007-06-14
Zucchini sallad
 
Recept - av Clara Sjögren
(e-post), 2007-01-09
(Claras) ChokladGodis
 
Recept - av Erica Birgersson
(e-post), 2007-01-09
Apelsin & Clementin Smoothie
 
Recept - av Linda Persson
(e-post), 2006-12-08
Aubergine rätt
 
Recept - av Jelena Kospenda
(e-post), 2006-07-20
Maltisers tårta
 
Recept - av Jacob och Katrin
(e-post), 2006-07-02
Cashewsnöbollar
 
Recept - av Johanna, 2000-02-22
Spenatsoppa
 
Recept - av Johan, 1999-12-08
Vegetarisk lasagne
Spenat- & fetaostpaj
Orientalisk risotto m. kikärter
Rotsaksgratäng
Majssoppa
Fyllda tomater med champinjonstuvning
Pastasallad med marinerad tofu
Haricovertes i vinaigrette
Toscapäron
Carob- & kardemummakaka

Currysoppa

Ris
Sojastrimlor
Morötter
Kål
Lök
Vitlök
+andra grönsaker efter behag
Salt
Kokosmjölk
Curry

Koka ris och soja enligt anvisning, koka grönsakerna efter vad som känns lagom. Salta.
Häll i kokosmjölk (en konserv till en stor kastrull soppa) och krydda med curry enligt smak.
Bör ätas genast, eftersom riset annars blir grötigt.
Håller en mätt hela dagen, och vill man ha soppan stark går det bra - kokosmjölken gör den ändå len och uppfriskande.

En av de godaste soppor jag vet!

Tillbaka upp...


*Solrosbönor* (1-2 personer)

Du behöver:
En burk bönor (400 g)
0,5 dl naturella solrosfrön
0,5 - 1 tsk rapsolja
4-5 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
ev: 2 krm grillkrydda

Till den eventuella såsen:
1 dl turkisk youghurt
1 tsk citronsaft
4 krm salt
2 krm torkad timjan
4 krm grillkrydda/ev. chilipulver

Värm upp de avsköljda bönorna i en stekpanna, och häll i oljan medans pannan fortfarande är halvvarm.
Häll stunden efter i alla krydda, och blanda om. När bönorna blivit lite "torrare" och rostade - häll i solrosfröna.
Stek alltihop tills solrosfröna fått en fin, brun och rostad färg. Blanda såsen, och lägg upp på tallrik. Drick med ett glas vatten eller mjölk.

Tillbaka upp...


"Wokade" grönsaker med keso och "thaiketchup"

morötter
lök
purjo
vitkål eller salladskål
squash
broccoli
strimlade bambuskott
buljong
maizenaredning

Jag strimlar morötter (m grövsta skivan på min moulijulienne), lök, purjo och vitkål eller salladskål, tärnar squash och hackar broccoli och sen steker jag det i lagom ordning (så att inte salladskålen blir sönderkokt och morötterna råa alltså) med strimlade bambuskott (som bör ha citronsyra i lagen - mycket godare), buljong (glutamatfri och icke extrasaltad) och lite maizenaredning. Det är en av min fyraårings favoriträtter, och hon äter den med keso och thaichilisås.

Tillbaka upp...


Tomatsoppa redd med bönor/linser

krossade eller skalade tomater
lök
morötter
kanske lite potatis
och ibland även broccoli
vitlök
grönsaksbuljong
röda linser
färdigkokta stora vita bönor
creme fraiche
en liten tsk ättika (inte i broccoli-soppan).

Jag kokar krossade eller skalade tomater med lök och morötter, kanske lite potatis och ibland även broccoli, och vitlök och grönsaksbuljong (oftast glutamatfritt och icke extrasaltat buljongpulver på burk) och tillsätter sen när grönsakerna är klara röda linser som jag kokat i vatten (och skummat) eller färdigkokta stora vita bönor, och sen mixar jag allt (baljväxterna reder soppan) och smaksätter med creme fraiche och en liten tsk ättika (inte i broccoli-soppan).

Tillbaka upp...


Varm macka

1 msk Rapsolja
1 kdm basilika
3 kdm salt
1 kdm peppar
1/2 msk soja
1/2 msk sambal oelek
1 st rågbröd

värm upp oljan med salt peppar och basilika, efter att det blivit varmt ha i sojan och sedan sambal, vänta lite med omrörning.
lägg i rågbrödet i oljblandningen. stäng av och låt brödet gå på eftervärmen och suga i sig oljan, låt brödet droppa av, stycka det och servera med en enkel sallad.
"krydd friterad maka med mixad sallads pålägg"

Tillbaka upp...


Böngryta

1 paket bruna eller vita bönor
En bit rotselleri
En bit palsternacka
4 stora morötter
1 gul lök
2 kuber grönsaksbuljong

Koka bönorna för sig ca 1/2 timme innan rötter och lök läggs i.
När grytan är färdig
Smält 2 msk smör, tag 2 msk pulverpaprika och fräs det i smöret, pudra på lite dinkelmjöl och fräs lite till.
Slå fräset i grytan och låt den puttra en stund
KLART

Tillbaka upp...


En enkel smoothie.

ca 2 glas
3.5 dl apelsinjuise
1 dl frysta hallon

Mixa alla ingredienser till önskad konsistens.
Låt stå i kylen i ungefär 10 min.
Servera!

Tillbaka upp...


Böngryta

vitlök
chili
olja
morötter
lite vatten
grönsaksbuljong
kokosmjölk
bönor på burk
citrongräs
möjligen lite curry

Bryn lite vitlök och chili i olja, fräs några minuter.
Tillsätt morötter, lite vatten. grönsaksbuljong och låt puttra några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, bönor på burk, citrongräs, möjligen lite curry.
Låt koka upp. smaklig måltid!

Tillbaka upp...


Glöggbollar! (Chokladbollar)

75 g Smör
1.5 dl Socker
2 msk Vaniljsocker
Rör ihop detta till en kräm.

Tillsätt:
2 msk Kakao
4 dl Havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
1.5 msk Blossa Glögg 07 Havtorn och Kanel
(går även bra med valfri glögg)

Blanda noggrant så att inga smörklumpar blir kvar. Rulla till lagom stora bollar enligt tycke och smak. Rulla i cocos eller pärlsocker. Låt stå i kyla.

Tillbaka upp...


Grönsaksgryta

2 finhackade vitlöksklyftor
olja
curry
hackad rödlök.
1.5 litet blomkålshuvud
16 cm squaxh
1 stor slantad morot
1 röd paprika i strimlor

2 finhackade vitlöksklyftor fräses i 0.5 dl olja och lite curry och hackad rödlök.
Tillsätt 1.5 litet blomkålshuvud i bitar, 16 cm squaxh i bitar,1 stor slantad morot, 1 röd paprika i strimlor fräses med en liten stund.

Låt slutlgen blandningen puttra tillsammans med 1 burk cocosmjölk och ev lite vatten om blandningen verkar för tjock.Tillsätt 1? dl lättrostade och lätt saltade cashewnötter. För att få fram den där söta smaken tillsättes en skivad halvmogen (gulgrön) banan.

Rör om och servera!

Tillbaka upp...


Falafel med (havre) vaniljsås

 

Stek falafel i lite olja ... eller hur du brukar steka/grilla.
Servera med vaniljsås (oaty har en väldigt god) gärna en klick tofuglass också !
MMMMMmmmmmm!

Tillbaka upp...


Zucchini sallad

300 g zucchini
3 msk matolja
50 ml grönsaksbuljong
salt & peppar
70g russin
1/2 msk ströbröd
1 msk balsamvinäger
1 paket Emmi Pfänli-chäs grill ost (bbq)
20 g pinjenötter

Skölj zuccinin, skär den i skivor och stek i olja. Häll i buljongen, salta och peppra. Häll russin och ströbröd och rör om. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Lägg i emmi pfänli-chäs bbq utan fett i stekpanna och stek båda sidor max 2 min. Servera med de varma grönsakerna och rostade pinjenötter.

Näringsvärde perer portion:
591 Kcal/ 2472 kJ
(Protein 21g, fett 42g, kolhyderater 32g )

Tillbaka upp...


(Claras) ChokladGodis

2 dl (strö) socker
1 1/2 msk kakao
3/4 dl oboy
3 msk mjöl
10 msk cornflakes (om man vill)
1/2 dl cocopops (HELST)
1 dl sirap
3/4 dl vatten
1 tsk fil
3 matskedar smör (eller vegetabiliskt margarin)

Ta fram en skål/bunke. och mått.
Häll i socker, kakao, oboy och mjöl. Blanda sedan nogrannt.
Häll sedan i cornflaksen, vattnet, sirapen och cocopopsen.
Blanda sedan.
Häll i filen och smöret. Om du har vanligt hårt smör så kan du värma smöret i micron eller på spisen och sedan ta tre matskedar av det.

Micra allting i en halv minut och blanda.

När du har gjort det så ta fram en plåt och bakplåtspapper. Häll över allting och ställ in i frysen tills det stelnar. (ca 30-60 minuter) Beroende på frysens temperatur.

Om du vill ha detta som sås eller pålägg så kan du ta bort flingorna (cornflaksen och cocopopsen om du vill) Du kan ju också självklart ha andra flingor om du nu skulle vilja det.

LYCKA TILL och smakligt ChokladGodis

Tillbaka upp...


Apelsin & Clementin Smoothie

recept för ett stort glas (1person)
Detta behöver du:
1 apelsin
2 st clementiner
ca 1 dl Vaniljyoughurt

Så här gör du:
1) Skala apelsinen och dem två clementinerna.
2) Lägg ner dem i en skål (om du ska använda stavmixer) eller i mixern om du använder vanlig mixer.
3) Mossa Frukterna tills det inte finns några klumpar kvar.
4) Häll till sist ner vanlijyouhurten.

Låt stå 1-2 timmar i kylen.
Servera gärna med frysta hallon eller liknande till.

Tillbaka upp...


Aubergine rätt

400 g inlagd aubergine (enligt recept nedan)
1 dl majonnäs
1 dl Matlagningsyoghurt
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 vitlksklyfta
1 msk ostad (fransk) senap
cayennepeppar
salt och peppar

Häll bort lagen från auberginbitarna. Blanda samman majonnäs, yoghurt och den rivna osten. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt senap och lite cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Varva aubergine och kräm i en skål. Låt den stå och dra i kylen några timmar. Placeras med fördel på julbordet eller serveras som förrätt tillsammans med kokt potatis.

Inlagd aubergine (som jag brukar göra)
Valfri mängd aubergine, skala och skär i "sillstora" bitar. Koka upp riktigt saltrikt vatten och lägg ner auberginebitarna. Låt ligga och småkoka ett par minuter, får inte ligga för länge så de blir för sladdriga. Koka upp en lag med sillkryddor, läs anvisning på på sillkryddspåsen, men lägg i kryddorna på en gång istället för när lagen svalnat. Sila bort saltvattnet från auberginen och lägg över i förvärmda glasburkar, lägg sil över burken och sila i lagen. Låt stå över natten och blanda sedan ner i valfri sås, senap och västerbottenssås är godast enligt mig och min familj.

God Jul!

Tillbaka upp...


Maltisers tårta

2 tårtbottnar
3-4 msk baileys
3 3/4 dl grädde
1 påse maltisers kulor 175 gram
150 g choklad
3-4 msk varmt kaffe

Tillbaka upp...


Cashewsnöbollar

2 dl cashewnötter
1,5 dl russin
1,5 dl dadlar
1 dl riven kokos

1. Blötlägg cashew i en skål. Russin och dadlar i en annan skål i åtta timmar.
2. Mixa hälften av cashewnötterna och dadlarna till en tjock kräm (använd blötläggningsvattnet från frukterna)
3. Hacka återstående cashew och blanda i krämen tillsammans med russin.
4. Forma till bollar och rulla i kokos.

Skulle några bollar bli över är de perfekta att frysas in.

Tillbaka upp...


Spenatsoppa

400 g djupfryst hackad spenat
1liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
1 1/2 msk margarin
salt
vit- eller svartpeppar
(1/2-1 tsk timjan, mejram eller körvel eller 1/2 dl hackad gräslök

Här kommer ett enkelt recept på spenatsoppa, MVH fr. Johanna...

Koka upp drygt 9 dl av vattnet och buljongtärningarna.
Lägg i spenaten (otinad).
Red mjölet med resten av vattnet och häll i soppan under omrörning.
Koka 3-5 minuter.
Tillsätt fett och kryddor.

Tillbaka upp...


Vegetarisk lasagne, 6 pers

8 medelstora morötter
3 gula lökar
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 brk krossad tomat
2 msk tomatpuré
500 g keso
1,5 msk Italiensk salladskrydda
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
ca 10 lasagneplattor
ca 20 skivor ost, eller 3 dl riven

Sätt ugnen på 225°C. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka den gula löken. Skölj, ansa och strimla purjon. Värm olivoljan i en tjockbottnad gryta och fräs lök och purjo några minuter på medelgod värme.

Tillsätt den rivna moroten och burkarna med krossad tomat. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpurén. Låt puttra under lock på svag värme 10 minuter, rör om då och då. Krydda med Italiensk salladskrydda, svartpeppar och paprikapulver. Smaka av. Salta eventuellt med Herbamare örtsalt om det behöver kryddas mer..

Smörj en rektangulär ugnsfast form som har minst 4 cm höga kanter, med olivolja. Varva sås, keso och lasagneplattor på följande sätt: börja med ett tunt lager av grönsakssåsen i botten, lägg ett skikt lasagneplattor på, därefter grönsakssås igen samt keso, lasagneplattor, grönsakssås och keso igen, lasagneplattor och överst det som finns kvar av grönskssås och keso.

Lägg på osten och ställ in formen på gallret i ugnen, se till att den står långt ner. Grädda i 35 minuter.
Håll koll så att ytan inte blir för bränd, täck i så fall formen med aluminiumfolie mot slutet.
Låt lasagnen svalna en stund innan serveringen.

Tillbaka upp...


Spenat- & fetaostpaj, 6-8 pers

1 gul lök
2 rödlökar
500 g spenat, frusen
2,5 dl grädde
ca 200 g fetaost
2 dl gröna urkärnade oliver
2 msk olivolja
1,5 tsk Herbamare örtsalt0,5 tsk svartpeppar

Deg:
2 dl grahamsmjöl
2,5 dl vetemjöl eller rågsikt
3 msk olja eller smält margarin
150 g keso

Börja med att göra degen: Blanda mjölsorterna med oljan eller det smälta margarinet. Blanda ner keson och arbeta snabbt ihop det till en deg. Ställ den övertäckt med plastpåse i kylskåpet.

Sätt ugnen på 225°C.

Gör därefter fyllningen: Skala och hacka den gula löken. Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Fräs löken någon minut på medelgod värme. Tillsätt spenaten och låt den tina och därefter fräsa så att en del av vätskan koka ur, häll sedan i grädden och koka det hela tjockt 5-7 minuter. Krydda med örtsalt och svartpeppar.

Smörj en pajform. Platta ut degen i den och tryck upp den så långt som möjligt efter kanterna på formen. Om degen är kletig så ta lite mjöl på händerna när du arbetar med den. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet 10 minuter. Skala och strimla under tiden de röda lökarna fint.Smula ner fetaosten i spenatblandningen och tillsätt även oliverna. Blanda om. Fyll därefter pajskalet med blandningen och dekorera med strimlad rödlök. Grädda pajen 25-30 minuter.

Tillbaka upp...


Orientalisk risotto m. kikärter 4 pers

2,5 dl basmatiris
0,5 tsk Herbamare örtsalt
1 purjolök
1 stånd broccoli
1 röd paprika
1 brk champinjoner
1 brk kikärter
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 tsk paprika
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk Herbamare örtsalt
1,5 dl sojagrädde

Skölj riset genom ett durkslag och blötlägg det ca 15 minuter i en rostfri kastrull. Ansa under tiden purjon. Skölj och dela broccolin i små buketter.
Skölj och strimla paprikan.

Häll blötläggningsvattnet av riset och koka upp det i nytt vatten som står ca en halv centimeter över riset. Ha 0,5 tsk örtsalt i vattnet. Koka under lock på svag värme till vätskan dragit in. Dra då kastrullen åt sidan och låt den stå med locket på. Värm olivoljan i en rymlig gryta eller stor rostfri kastrull. Fräs först purjolök någon minut. Tillsätt därefter broccoli, paprika och de avrunna champinjonerna. Fräs 5 minuter.

Häll nu i riset tillsammans med de avrunna kikärterna och kryddorna och stek alltsammans på medelvärme en stund. Mot slutet tillsätts sojagrädden så att risotton blir lite klibbig. Smaka av och krydda eventuellt mer om det behövs.

Tillbaka upp...


Rotsaksgratäng 6 pers

10 medelstora potatisar
3 morötter
1 stor palsternacka
1 purjolök
2 klyftor vitlök
2,5 dl grädde
0,5 dl vatten
3 tsk Herbamare örtsalt
1 tsk svartpeppar
2 tsk timjan

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och skiva rotsakerna fint. Skölj, ansa och strimla purjon. Varva allt i en smord ugnsfast form, se även till att salta och krydda med svartpeppar och timjan mellan lagren.

Häll slutligen på grädden och lite vatten och ställ formen långt nere i ugnen. Grädda 50 minuter. Lägg eventuellt folie över på slutet om gratängen håller på att bli för mörk på ytan - den skall ha en ljusbrun yta.

Tillbaka upp...


Majssoppa 6 pers

4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2x500 g frusen majs
1,25 liter vatten
4 dl Creme Fraiche
ca 1 cm strimlad röd chilifrukt
3 tärningar grönsaksbuljong
eller ca 3 msk buljongpulver/örtsalt

Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp vattnet. Ta undan 2,5 dl majs, lägg resten i vattnet och låt det börja koka.

Mixa med mixerstav till en jämn och slät massa. Lägg därefter i den hackade löken och vitlöken, 2,5 dl majs, finstrimlad chilifrukt, Creme Fraiche och grönsaksbuljong.

Koka soppan 10 minuter. Servera rykande varm.

Tillbaka upp...


Fyllda tomater med champinjonstuvning, 6 pers

6 bifftomater
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk olja eller margarin
2,5 msk vetemjöl
2,5 dl vatten
1 dl sojagrädde
2 tsk Herbamare örtsalt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Borsta och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i olja eller margarin på medelgod värme 3-4 minuter under omrörning. Strö över mjölet, rör om och tillsätt sedan vattnet. Låt puttra ca 5 minuter. Krydda

Tillsätt sojagrädde. Koka någon minut till. Dra stuvningen från plattan och låt den svalna något så att den tjocknar ytterligare. Sätt ugnen på 250°C. Skölj tomaterna och skär av ett lock på dem. Gröp försiktigt ur innehållet - det kan sparas i en skål och användas i t.ex. sallad. Smörj en ugnsplåt lätt. Ställ de urgröpta tomaterna på plåten och fyll dem med stuvning. Värm mitt i ugnen 10 minuter. Servera som förrätt. 

Tillbaka upp...


Pastasallad med marinerad tofu, 6 pers

1 litet huvud isbergssallad
5 tomater
2 avocador
3 dl okokt pasta, t.ex. Penne
300 g marinerad tofu

Dressing:
2 dl sojagrädde
1 dl sojamajonnäs (äggfri - finns i Hälsokostbutiker)
1 msk god senap - ej för stark
1,5 msk frusen dill
2-3 tsk Herbamare örtsalt

Rör samman dressingen och ställ den i kylskåp fram till serveringen.
Koka pastan utan lock på kastrullen i rikligt med lättsaltat vatten, så länge som det står angivet på förpackningen. Häll den därefter i ett durkslag och skölj med kallt vatten så den svalnar. Låt rinna av och blanda i någon matsket olja så klibbar pastan ej ihop så lätt.

Strimla och skölj isbergssalladen. Skölj och dela tomaterna i bitar. Öppna tofupaketet och låt marinaden rinna av, skär därefter tofun i centimeterstora tärningar. Blanda samman alla salladsingredienser.

Just innan serveringen delar du avocadorna, kärnar ur dem och skär innehållet i bitar. Tillsätt detta i salladen och blanda om. Avocado kan bli lite trist och brun i färgen om den ligger framme i luften för länge (kan i viss utsträckning motverkas av att man droppar citronsaft på den) 

Tillbaka upp...


Haricovertes i vinaigrette
6 pers

2 brk haricovertes i spad

Vinägrett:
1,5 dl olivolja
1,5 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
5 stora vitlöksklyftor
2 tsk Herbamare
2 tsk grov- eller mellanmalen svartpeppar

Gör först vinägretten: Blanda samman olja och vinäger. Pressa ner
vitlöksklyftorna och tillsätt kryddorna. Rör om. Låt stå.
När det återstår endast några minuter till serveringen öppnar du burkarna med haricovertes.

Värm dem i sitt eget spad på medelvärme i en kastrull - de skall ej koka utan bara bli genomvarma. När det hela skall serveras häller du spadet av haricoverten och lägger över dem i en serveringsskål. Skeda vinaigretten över.(Vitlöksvarning bör utfärdas - se till att alla gästerna äter av rätten, annars får de som avstår ha klädnypa över näsan resten av kvällen!) 

Tillbaka upp...


Toscapäron, 6 pers

6 päron av fast sort
200 g mandel eller 100 g av vardera mandel & hasselnötter
3 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2,5 dl grädde eller sojagrädde
2 dl rismalt eller Fruisana (fruktsocker)

Till serveringen: sojavaniljdessert eller lättvispad grädde

Sätt ugnen på 200°C. Hacka mandeln grovt. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner vetemjölet och lite av grädden, se till att det blir klumpfritt. Tillsätt resten av grädden samt rismalt/fruisana och all mandel.

Koka det hela till en tjock smet, den skall dock gå att breda så tillsätt vatten om den blir för tjock. Skala och dela päronen, gröp ur kärnhuset med tesked eller urkärnare. Lägg päronhalvorna med platta sidan neråt i en smord ugnsfast form . Bred toscasmeten jämnt över. Sätt in i ugnen 20-25 minuter.

Om toscan ser ut att börja bli bränd på ytan, täck då över formen.
Servera med sojavaniljdessert eller lättvispad kall grädde till.

Tillbaka upp...


Carob- & kardemummakaka

4 dl vetemjöl
1,75 dl Fruisana fruktsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemummapulver
1 msk carobpulver (liknar kakao i smak - finns i hälsokostaffärer)
2 dl sojamjölk
50 g smält veg.margarin

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en liten bakform, t.ex. sockerkaksform.

Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och carobpulver. Häll i sojamjölk och det smälta avsvalnade margarinet. Rör om så att allt blir väl blandat, dock inte för länge. Häll smeten i den smorda formen, ställ den i ugnen och grädda ca 20 minuter. Låt svalna 10 minuter innan serveringen.

Tillbaka upp...


Tips Av...

Tillbaka upp...

 

Råd Av...

Tillbaka upp...

 

Hör av dig med Recept, Tips & Råd Du också...

Tack för din medverkan!


Tillbaka upp...

Copyright © SVF. All rights reserved.